Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Rodfæste og grundfæste - om økonomi

Rodfæste og grundfæste - om økonomi


# Rodfæste og Grundfæste
Udgivet af May Jeznach Madsen, mandag d. 26. september 2016, kl. 08:45

Rodfæste og grundfæste - om økonomi

Over en periode på flere år har Sønderborg Frikirke været i gang med en proces. Menigheden har forandret sig, og gennem årene har vi arbejdet med, at det vi tænker om Gud - ikke forbliverl teori, men bliver befrugtet af egen praktiske erfaring, så det bringer liv. Hvis læren om Gud alene er teori og ikke befrugtes af praksis i det levede liv her på jorden, så forbliver det kun teori.


I processen med at komme derhen, hvor teorien afføder handlinger i vores liv, så livet med Gud bliver en del af hverdagen, er der mange ting der er blevet vendt og drejet. Måder at gøre tingene på er blevet vendt på hovedet i menigheden.


Det kan være et svært sted - menighedsmæssigt, hvor der stilles spørgsmål til alt - men det har bragt os til et sted, hvor vi ikke længere taler om, at vi gør tingene, som vi altid har gjort - men hvor vi gør tingene, fordi det bliver til liv for os.


Derfor giver det også mening, når Gud over længere tid har talt til os om det at rodfæste og grundfæste. Vi er nået til en tid, hvor ikke alt skal vendes og drejes - ment på en sådan måde, at vi nu skal til at have fat i, hvor er vi så i dag? - Hvordan forholder vi os til det at give, dåben, synden, frelsen mm - vi mener stadig, at vi må forholde os til, at de ting vi gør og siger, har liv og er ægte - også i dag. Men i en tid hvor rodfæste og grundfæste er nøgleord, begynder vi at tage fat i centrale emner, hvor vi har behov for at finde ud af - "hvad betyder det så for os som menighed nu?"


Derfor vil I også i den nærmeste fremtid opleve, at der vil blive tilbudt undervisning for forskellige grupper, I vil måske opleve, at prædikenerne tager fat i grundlæggende og centrale emner, I vil opleve, at der laves en folder om det at give - og flere forskellige ting.


I dette blogindlæg kan du læse lidt mere om økonomi og tildels medlemskab.


Lars holdt en hel fantastisk prædiken om emnet søndag d. 18. september som I kan høre på podcasten. Vi vil rigtig gerne anbefale dig at høre prædikenen - fordi den fortæller meget om, hvor vi er på vej hen som menighed. Du kan høre den her!
Hvis du gerne vil læse mere om økonomi og det at have en givende livsstil, så kan du også hente en folder om det i kirken, eller du kan læse den og/eller downloade den her.


Økonomi
I en periode hvor alt har været til overvejelse, har det at give også været det. Vi kan læse, at det er et bibelsk princip at give, men igen er ét hvad vi læser - teorien må få befrugtes af den enkelte. Hvis du tænker at det er en bibelsk sandhed, at det at have en givende livsstil er godt, må du befrugte det og give teorien liv.


Vi har derfor været helt ude at mærke efter, hvad gør det egentlig ved os, at sige at det ikke koster noget at være en del af Sønderborg Frikirke. Det har vi taget konsekvensen af, og Lars har derfor været ude at arbejde fuld tid, men i processen er det blevet klart for os, at hvis man ønsker at være en del af familien - en del af fællesskabet i Sønderborg Frikirke, så kan det ikke være gratis.


Du kan være gæst lige så længe du ønsker det, men er du en del af familien, må du også bidrage. Det er selvfølgelig stadig frivilligt.


Hvordan giver jeg
Du kan give til Sønderborg Frikirke på flere forskellige måder. Vi har brug for, at vi får forhøjet vores faste månedlige indbetalinger. Vi har brug for at Lars kommer tilbage i kirken. I første omgang satser vi på at få ham tilbage én dag i ugen. Egentlig er det bare at starte månedlige betalinger - men vil du vide mere om tiende og gaver så spørg endelig Vibeke Fuchs, som ved rigtig meget om det. Husk at angive navn og formål når du indbetaler.

Indsamling
Vi vil ved siden af de faste indbetalinger også løbende have andre indsamlinger. Der er flere steder hvor der er brug for det. Lige nu har vi sat indsamling i gang til stole, så vi kan få nye stole i kirkesalen. Stolene koster ca. 60.000 kr, Birgitte Bartholdy har arbejdet med at finde stole, der ville fungere til formålet og som vil passe ind. Hvis du indbetaler til indsamlingen til nye stole, så husk at indgive navn og formål, så vi kan få et overblik over, hvor pengene skal regnes med.

Medlem eller gæst i huset

I hele processen med at rodfæste og grundfæste har vi også brug for at få et overblik over medlemmer og gæster i huset. Det gælder i særdeleshed også vores børn og unge mennesker. Derfor vil vi rigtig gerne bede jer om at udfylde en formular - enten via hjemmesiden - eller via de kopier, der ligger i kirken.


De udfyldte sedler kan afleveres i postkassen der hænger ved døren ind til kontoret. Online kan I udfylde den her - MEDLEM ELLER GÆST I HUSET

Bankoplysninger m.m.
Sønderborg Frikirkes økonomi er båret af medlemmernes gaver og tiende til kirken. Hvis du ønsker at bidrage til kirkens økonomi i form af gaver eller tiende kan det gøres via følgende konto i Danske Bank reg.: 1569 kontonr.: 11930514. Hvis du har spørgsmål omkring det praktiske vedrørende betalinger, fradrag m.m. så tag gerne kontakt til Vibeke Fuchs på regnskab@sonderborgfrikirke.dk


Kontaktoplysninger:

Kontaktinformation Sønderborg Frikirke:
Kontor: Mail - info@sonderborgfrikirke.dk - telefon: 61 18 83 23
Præst og menighedsleder: Lars Lindskov Beck - telefon: 42 60 83 23
Præst: Anders Bartholdy - telefon: 30 24 87 79
Supervisor: Lars Bo Olesen - telefon: 28 10 37 00